Deri Koltuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Görsellik açısından şık görünümlü ancak, yazın terleme, kışında soğuk nedeniyle müşterilerin kafalarında Deri koltuk bakımı nasıl yapılır? soruları oluşmaktadır.

Deri koltuk bakımı sanıldığı kadar da zor değildir aslında. Hatta kumaş koltuklara göre çok daha kolaydır. Dikkat etmeniz gereken tek nokta kullanacağınız temizlik maddesinin özelliğidir.

Yoğun asit içeren temizlik malzemeleri deri koltukların yıpranmasına ve deformasyona uğramasına neden olur.

Oturma odası koltuk takımları için sitelermobilya.org/kategori/oturma-odalari adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yoğun bir içeriği olan temizlik malzemelerinin yerine deterjansız bir nemli bez ile silinip ardından kuru bez ile kurulandığında deri koltuklarınız için en doğru temizliği sağlamış olursunuz.

Bu temizlik detayının yanında dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şöyle;

•  Deri ısıya karşı fazlasıyla hassastır. Çok yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ayrıca kalorifer önü, şömine ve soba önüne de konulmaması daha uzun ömürlü ve yıpranmamış olmasını sağlar. Çünkü deri, çok yüksek ısıyla karşı karşıya kaldığında kurur, çatlar ve sertleşir. Dolayısı ile görsel özelliğini tamamen yitirmiş olur.

•  Deri koltuklarınızı kesinlikle elektrikli süpürge ve fırçayla temizlememelisiniz. Bu işlemler de yine çabuk yıpranmaya yol açabilir.

•  Bunların dışında kontrolünüz dışında kahve, çay ya da farklı bir içecek döküldüğünde ise yine nemli bir bez ile silip ardından kuruladığınızda leke tutmayacak ve yeteri kadar temizlenecektir.

•  Deri koltuk bakımı için üretilen özel temizlik malzemelerinden de kullanabilirsiniz. 3-4 ayda bir yapacağınız deri koltuklarınızın ilk günkü kadar yeni görünmesi için yeterlidir.

Siteler Mobilya'ya sitelermobilya.org adresinden ulaşabilir ve sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.